Uitgaven

De volgende uitgaven worden gepubliceerd op de 22e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. We doen regelmatig updates, dus kom geregeld terug om te kijken of we weer iets nieuws hebben geplaatst!

Of de hoofdrollen in ‘Eugène’ nu zijn weggelegd voor Eugène, zijn kameraad, zijn neefje, een kat, een hond, een paar aliens of een hoop vogels, het is altijd de worsteling van een tekenaar met de wereld om hem heen die centraal staat!

Ook tijdens de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs op 6 april aanstaande brengen we, in samenwerking met uitgeverij Syndikaat, een unieke beurseditie. Het gaat dit jaar om een bundel van deel 9 en deel 10 van de hilarische strip ‘Eugene’, bekend van o.a. Veronica Magazine. Deze bundeling is gemaakt in een zeer beperkte oplage en bevat twee delen van ‘Eugene’ en een speciale genummerde ex libris. De beurseditie is te koop op ONSze infostand, die je vindt naast de stand van Uitgeverij Arboris.

Zo rond 1550 werden de lage landen, nu Nederland en België, bestuurd door Karel de Vijfde, de koning van Spanje, en maakten ze deel uit van het Habsburgse rijk. Onder hem regeerden prinsen en graven, waar Willem van Nassau er ook een van was. Dat verliep allemaal redelijk goed, tot de zoon van Karel V aantrad, Filips de Tweede, een extreme aanhanger van het katholieke geloof. In die tijd waren het Calvinisme en de leer van Luther juist in opmars, wat botste met de opvattingen van Filips, die van mening was dat alle niet-katholieken ketters waren die de brandstapel verdienden. Willem van Nassau, prins van Oranje, ging daar tegenin en zorgde voor een opstand. In deze bundeling wordt prachtig in beelden verteld hoe de strijd van Willem verloopt, tot en met zijn gewelddadige einde in Delft.

Deze magistraal door John Heijink in beeld gebrachte historische reeks is eerder uitgebracht in twee delen van 48 bladzijden, maar verschijnt nu voor het eerst gebundeld, in harde kaft en met een alleen voor deze bundel gemaakte ex-libris.

John Heijink signeert de nieuwe Willem van Oranje bundel tijdens ONS in Deventer op de Arborisstand.

Het voormalige Nederlands-Indië, 1898. In de nadagen van de Tempo Doeloe, tijdens de lange bloedige oorlog in Atjeh, verdwijnt het tienjarige Duits-Nederlandse meisje Jutta van het terrein van de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij. Het vermoeden is dat de eveneens verdwenen verstandelijk gehandicapte Atjehse jongen Syah het meisje, de dochter van ingenieur Rasmussen, meegenomen heeft de jungle in. De commandant van het garnizoen dat het terrein en het personeel moet beschermen stuurt een patrouille onder leiding van luitenant Dubois de dichte en gevaarlijke jungle in om de ontvoerde Jutta terug te halen en de jongen te bestraffen. Op eigen risico neemt ook Rasmussen deel aan de zoektocht. De tocht zal gaan door de gevaarlijke Gajoelanden, waar Atjehse opstandelingen zich schuilhouden en van waaruit zij onverwachte aanvallen doen op de Nederlandse aanwezigheid. Een merkwaardige vertelling ontvouwt zich in een ogenschijnlijke werkelijkheid, verweven met datgene wat het rationele verstand te boven gaat…

Peter Nuyten signeert de hardcover en de luxe versie van Gunung Darah tijdens ONS in Deventer op de Arborisstand. En natuurlijk ook zijn beursposter…

Cor Morelli is een man met negen levens. Aanvankelijk begonnen als krantenstrip in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, verhuisde hij eerst naar weekblad Robbedoes en daarna naar Sjors en Sjimmie Stripblad en zijn opvolgers, om na de wederopstanding van Eppo in dat blad voort te leven. Daarnaast had hij een tweede leven als Willem in Willems Wereld, een gagstrip die in Panorama verscheen.

Nu al een aantal jaren verschijnen er regelmatig ‘open dossiers’ met onopgeloste zaken in Eppo en albums, maar de eerste 13 dossiers, die in Sjors en Sjimmie Stripblad verschenen, zijn nooit compleet in album uitgebracht. In deze bundeling gebeurt dat nu wel, met nieuwe, opgefriste inkleuringen en letteringen en inclusief de twee verhalen die nooit eerder in album verschenen. Een uitgebreid dossier over Aloys en Cor Morelli completeert deze mooie uitgave.

Aloys Oosterwijk signeert de nieuwe Cor Morelli bundel tijdens ONS in Deventer op de Arborisstand.

Momenteel wordt er door het Thorbecke project hard gewerkt aan het stripboek “Het geheim van Thorbecke”.
Thorbecke was een belangrijke staatsman en de grondlegger van de parlementaire democratie zoals we die hebben in Nederland. Het verhaal gaat over zijn jeugd in Zwolle. Het is een avonturenstrip en speelt zich af in 1811, net op het moment dat Napoleon Zwolle bezoekt.

Naast het verhaal voegen we een educatief stuk toe aan de strip om mensen te vertellen over deze bijzondere man en de tijd en plaats waarin
hij opgroeide. Het tekenwerk is van Esther Van de Bund en het scenario werd geschreven door Jorrit de Klerk.

Voor deze strip loopt een crowdfundingcampagne die start op Het Nieuwe Garde Stripfestival in Zwolle op 6 maart en eindigt op de Oost
Nederlandse Stripboekenbeurs in Deventer.
Komt dus allemaal langs om dit unieke project te ondersteunen en alvast een exemplaar te reserveren.

Op ONS 2024 in première bij Reboot Comics:

Album Heksenkots van Frank Smit!

  • Releasedatum = Beursdatum dus 6 april 2024
  • Er komt een softcover met een prijs van € 10,95
  • Daarnaast wordt er een gelimiteerde, genummerde luxe editie uitgebracht, speciaal voor deze beurs met een oplage van 50 stuks. Prijs van die beurseditie met extra dossier is
    € 44,95
  • Daarnaast komt er een speciale genummerde ‘Heksenvangst in Deventer’ ex-libris uit die hier ook te koop zal zijn!
  • Ook is er een pakket te koop met zowel een SC als een beurseditie en een gelimiteerde A4-ex libris. Dat pakket is dan € 60,-.

REVOLUTIONAIREN – OP DE VLUCHT

September 1792, Frankrijk is al enkele jaren in de ban van de Franse Revolutie, die al menig aristocratisch hoofd heeft doen rollen door de niemand ontziende guillotine. Na de moord op haar moeder probeert CŽlŽnie met de hulp van haar vrienden, Toine, Titor en MŽzina uit de handen te blijven van haar oom, markies de Valoire. De meedogenloze markies heeft het op de familie-erfenis gemunt en spaart kosten noch moeite om zijn nichtje uit de weg te ruimen?

“Op de vlucht” is het eerste deel van Revolutionairen, de nieuwe reeks van Xavier Fourquemin en Regis Hautire, die in het Frans bij uitgeverij Le Lombard verschijnt. De in België residerende Fransman Fourquemin is vooral bekend van “De Legende van het Wisselkind” en “De wezentrein” en recent nog van “De onderzoeken van Lord Harold” en “Molly West”. Regis Hautire is de scenarist van de populaire oorlogsstrip “De oorlog van de Lulu’s”.

Bij Ralph Dikmans is het tweede deel van Verhalen van Vroeger “het bezemgilde” debuteren.
Uitgegeven door Uitgeverij Cliché en geschreven door René Riva.

Het gaat over het eind 19e eeuwse dorpje Vroeger, dat geteisterd wordt door heks Ophelia die er alles voor over heeft weer in ere hersteld te worden in het bezemgilde. Ze gaat daarbij spreekwoordelijk over lijken.
Het bijzondere is dat er een gastrol is weggelegd voor De Haagse Ballonnenboer, die met zijn opvallende uiterlijk model stond voor Kobus
de Klompenmaker.

Het boek zal verschijnen in beperkte hardcover met prent en softcover.
Het eerste deel zal daar ook verkrijgbaar zijn.

Gedurende zijn ambtsperiode (2021-2023) heeft Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen meer dan 80 centsprenten gemaakt. Een deel daarvan is verschenen in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, een deel op internet, een deel nog nooit.

 In dit boek zijn ze allemaal gebundeld en voorzien van een toelichting. De prenten behandelen uiteenlopende onderwerpen als de ambtsoverdracht, de F1 op Zandvoort, de opmars van A.I., de Bohemian Rhapsody en het wisselen van de seizoenen. Daarnaast bevat het boek verscheidene doelgroepstrips van verschillende stripmakers, tips voor stripminnende bibliotheken, een kijkje achter de schermen van ‘de dag van de stripmaker’, en ga zo maar door.

Als eerste Tex Willer (in kleur) deel 15 “Pearl”. Naast de reguliere softcover (€ 9,95) is er in Deventer de luxe hardcover met rode linnen rug en prent (€ 29,95).

Tevens nemen we mee de beurseditie van Gentlemind deel 1. Deze heeft naast het album het echte tijdschrift “Gentlemind” waar de hele strip om draait. Het magazine met de legendarische cover staat vol met studies en schetswerk van tekenaar Antonio Lapone. (Album + magazine € 34,95). Op = op.

Bij De Werg Strips verschijnt dit fraaie artbook van Thomas Du Caju! Er is al eerder elders een versie van dit artbook verschenen, maar dat is stijf uitverkocht.

Het boek is 40 pagina’s dik, kost 45 euro en bevat tekeningen die Thomas exclusief voor dit artbook maakte. Niet alleen het boek nemen we mee (in een oplage van 50 stuks), ook Thomas schuift aan om het album te signeren!